Se răspândesc foarte uşor, pot ajunge în sistemul digestiv şi se află în locurile la care vă aşteptaţi cel mai puţin.
Specialiştii spun că bucătaria, “zonă a casei în care credem că suntem cel mai în siguranţă” este un loc “minunat” pentru dezvoltarea germenilor. Bacterii şi viruşi care pot genera adevărate focare de infecţie de care, de cele mai multe ori, nu suntem conştienţi, potrivit celor de la Shine.
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:
AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR. Elena Ceauşescu şi mustăţile chelnerilorSATUL HOŢILOR. Poliția a înconjurat localitatea DÂRVARI din Mehedinți. 29 DE HOŢI prinşi de trupele specialeBasescu i-a spus de anul trecut lui Ponta ce vrea Bruxelles-ul. Scrisoarea către premier și Mona Pivniceru
Diareee şi dureri abdominale
În mod uimitor, buretele de spalat vase este cel mai periculos. “Trebuie să afli că buretele tău de bucătarie poate avea în acest moment peste 20 de milioane de bacteria! Deoarece bureţii de bucătărie sunt în general păstraţi mai mult timp decât ar trebui, permiţând bacteriilor să se înmulţească”, notează specialiştii.
Contaminarea se face, spre exemplu, dacă se taie carnea crudă, se spală speli, după care se pune în alt vas care este spălat cu acelaşi burete. Care poate deveni repede gazda pentru Salmonella (poate cauza toxiinfecţii), şi Campylobacter, (care poate provoca diaree şi dureri abdominale).
La concurenţă cu vasul de toaletă
“Cine şi-ar fi imaginat că buretele de vase conţine mai mulţi microbi decât vasul de toaletă?”, se întreabă specialiştii care au analizat această problemă. Buretele de vase se numără printre cele mai murdare obiecte din bucătărie. Este menţionat şi faptul că multe persoane obişnuiesc să şteargă chiuveta cu acelaşi burete cu care spală farfuriile. Microbii “se transferă” dintr-o parte în alta, se răspândesc, şi pot ajunge în sistemul digestiv. În plus,