Ieri dimineaţă, un domn care locuieşte pe strada Morii din Vulcan m-a oprit ca să-mi relateze despre un fapt care l-a intrigat. Acesta este legat de lucrările începute luni după-amiază la capătul dinspre Bulevardul Mihai Viteazul al străzii amintite.
În ziua
respectivă, o echipă de muncitori s-a apucat de spart partea din stânga a drumului, în sensul de mers spre sud. Porţiunea spartă, am aflat ulterior, este lată de 60 de centimetri, iar operaţiunea nu se va întinde pe lungimea întregii străzi, ci doar pe 210 metri. De la podul de pe bulevard şi până la primul pod de pe pârâul Morii. Atât cât prevede lucrarea de extindere a reţelei de alimentare cu apă potabilă din această zonă.
"De ce este
nevoie să fie spart betonul acesta de pe drum?" l-am întrebat eu, aşa cum făcuse cu mine domnul cu care vorbisem cu câteva minute înainte, pe lucrătorul care mânuia utilajul de tasat pământul. "Nu se putea săpa puţin mai la stânga?". "Nu, pentru că, vedeţi, acolo este conducta de gaz!", mi-a răspuns tânărul Andy Cosmin Voinoiu. Care-i inginer şi coordonează lucrarea, şi căruia, deşi nu mi-a venit să cred până nu am văzut, chiar aşa-i zice şi în cartea de identitate. Andy. Cu "y".
Lucrătorii pe care el
îi conduce sunt de la Hidroconstrucţia Cluj. Extinderea reţelei de apă potabilă, cum am mai spus, se întinde pe 210 metri şi se execută cu ţeavă cu diametrul de 110 milimetri tip PEID. "Într-o săptămână terminăm extinderea, după care ne apucăm de branşamentul caselor la conductă, îmi spune ing. Andy Voinoiu. Nu, strada nu va rămâne aşa, când totul va fi gata. Vom turna beton peste tot pe unde am fost nevoiţi să săpăm".
Luând-o aşa,
înseamnă că betonul nu este spart doar pentru a fi ridicată valoarea devizului lucrării, cum a bănuit domnul cu sesizarea. Numai să nu se uite de această promisiune. Pentru că