Toată lumea s-a obişnuit deja cu studiile cercetătorilor britanici. Dar de data aceasta se pare că au atins apogeul.
Directorul relaţiilor externe de la Science Museum Group, Roger Highfield, a făcut un studiu pentru a afla de ce simţim că apa este udă atunci când o atingem! Primul răspuns pe care l-a putut oferi Highfield a fost acela că degetele noastre transmit creierului că senzaţia provocată de atingerea apei este aceea de ud.
Creierul nostru o recepţionează
Highfield şi echipa sa de cercetători au explicat că impulsurile nervoase trimit mereu mesaje de la piele la creier, prin care comunică informaţii despre lucrurile din jurul nostru, fenomen numit simţ tactil (dacă sunt reci, tari, moi sau fierbinţi).
“Simţim că apa este udă, deoarece creierul nostru o recepţionează ca fiind un lichid”, au menţionat cercetătorii. Totuşi, apa este în stare lichidă doar dacă are o temperatură între 0 şi 100 de grade Celsius, la 0 grade sau mai puţin ea se transforma în gheaţă sau în stare gazoasă la peste 100 de grade.
Din molecule
Roger Highfield a mai adăugat, citat fiind de presa de profil britanică: “Privită la un supermicroscop se poate observa că apa este este alcatuită din molecule care, la rândul lor, sunt alcătuite din particule foarte mici, numite atomi. Mai exact, fiecare conţine doi atomi de hidrogen legaţi de unul de oxigen”.
ARTICOLE DOCTORUL ZILEI: Un aliment de post reduce la jumătate riscul cancerului pulmonarCe presupune dieta cubaneză-cea mai eficientă metodă de prevenire a obezităţii a bolilor de inimă şi a diabetuluiSTUDIU: De ce ar trebui să renunţe femeile la sutieneGrăsimea depozitată într-o anumită zonă a corpului creşte riscul bolilor de rinichi