(Răspuns pentru IONESCU CĂTĂLINA - Lugoj, F. AS nr. 456)
1. Vă trimit o reţetă naturistă şi mă rog la Dumnezeu să vă fie de folos, aşa cum a fost în cazul meu.
Iată reţeta: 1 lingură de miere, 1 linguriţă ulei de ricin, 1 gălbenuş de ou proaspăt, 1 linguriţă usturoi pisat şi stors sau 1 linguriţă ceapă stoarsă. La urmă se pune şi puţin şampon de calitate şi se amestecă bine. Procedeul este următorul: se umezeşte bine tot părul şi se aplică pe cap compoziţia. Se acoperă părul cu un prosop curat, timp de 1/2 oră, după care se spală foarte bine cu şampon. Tratamentul se face o dată pe săptămână şi este mai eficient când se alternează usturoiul cu ceapa. Vă doresc succes şi multă sănătate!
ILEANA Z. - Bucureşti
2. Reţeta 1: Se iau un pumn de frunze de urzici, un pumn de frunze de soc, un pumn de frunze de mesteacăn şi o tulpină de rostopască. Se pun în vasul cu apă (10 l), se încălzescc până înainte de fierbere. Se ia vasul la o parte şi se acoperă, se lasă la infuzat circa 15 minute.
* Cu jumătate din conţinutul acestui preparat se spală pe cap, folosind numai săpun de casă. Se freacă pielea capului ceva mai energic cu vârfurile degetelor.
* Cu cealaltă jumătate din conţinut se limpezeşte părul. Se usucă cu un prosop pluşat, nu se folosesc surse de căldură pentru uscare. Cu puţină răbdare, speranţă şi optimism, părul se va revitaliza. Problema se rezolvă după 3-4 săptămâni. Folosiţi acelaşi procedeu în mod permanent pentru igienizarea părului, cu rezultat sigur, o dată pe săptămână.
Reţeta 2: Se freacă pielea capului cu măsline. Se taie măslina în două, se scoate sâmburele şi cu jumătăţile obţinute se freacă rădăcina părului peste tot, de către o a doua persoană, în aşa fel ca toată pielea capului afectată să fie unsă cu sucul din măsline. Procedeul se practică până se opreşte căderea părului şi începe revitalizare