O veste bună pentru Petrila. Clădirea ambulatoriului de specialitate a primit, marţi, undă verde pentru finanţare la lucrările de reabilitare, dar şi pentru crearea cabinetelor medicale şi dotarea lor cu tot ce trebuie. Banii care vor veni sunt mulţi, peste 97 de miliarde lei vechi, iar cofinanţarea proiectului european de către administraţia locală va fi de circa 3 miliarde de lei vechi, o nimica toată faţă de investiţia în sine.
Prin acest mod, cetăţenii localităţii vor avea în circa un an şi jumătate un ambulatoriu modern, cu cabinete medicale şi medici de specialităţi diferite, unde vor putea merge să fie consultaţi în cele mai bune condiţii.
„E adevărat, am primit aprobare pentru repararea ambulatoriului. Acum câţiva ani a existat un proiect de reabilitare a ambulatoriului cu o valoare de peste 2 milioane de euro. Acest proiect a fost întrerupt odată cu închiderea spitalului, în 2011. În 2012 am redepus proiectul, cu revizuirile de rigoare, dând toate clarificările cerute de autoritatea de management. Marţi după-amiaza am primit răspunsul că proiectul a fost aprobat spre finanţare.
Valoarea proiectului actual pentru ambulatoriul de specialitate este de 9.765.881 lei, contribuţia consiliului local şi a primăriei fiind de aproximativ 300.000 lei, bani necesari cofinanţării proiectului”, ne-a declarat viceprimarul Vasilică Jurca.
În urma acestui proiect, după implementarea lui, clădirea ambulatoriului va fi reparată în totalitate, tot ce ţine de infrastructura ei fiind cuprins în lucrările ce vor fi efectuate timp de peste un an. Se vor amenaja cabinete medicale, care vor fi dotate cu tot mobilierul şi cu toată aparatura medicală necesară.
Oraşul, cu multe localităţi aparţinătoare şi două unităţi miniere, are mare nevoie şi de ambulatoriu, dar şi de un spital de boli cronice, fie ca acesta să funcţioneze şi doar ca o secţie a S