De curând Piaţa „Grand Marr” din Petrila a trecut sub administrarea societăţii de gospodărie a localităţii, Edil Urban Serv SA, printr-o hotărâre luată de consiliul local. La cea mai mare piaţă din Petrila mai sunt multe de făcut, începând cu zona exterioară şi continuând cu toate celelalte. Pe de altă parte, după vizita de ieri, confirmăm faptul că piaţa are şi multe aspecte bune, unele fiind de dată recentă, semn că se mai şi mişcă câte ceva chiar şi cu bani mai puţini.
„Fântâna… unde-i fântâna?”
Ca un prim exemplu, referitor la ce ar mai trebui făcut la această piaţă, credem că noua administraţie a pieţei va trebui să înceapă cu pavelele din faţa intrării în hala agroalimentară, pentru că multe lipsesc sau „joacă”. La inaugurarea pieţei, făcută pe fonduri europene, acum mai mulţi ani, pavelele păreau trainice, constructorul spunându-ne că vor rezista măcar vreo 10 ani. N-a fost să fie, semn că au fost de calitate slabă.
Tot lângă piaţă exista până anul trecut o fântână arteziană, care dădea un aspect plăcut zonei. Fântâna nu mai este, a rămas doar temelia ei din beton, fapt ce dă acum un aspect dezolant zonei. Culmea, nici măcar secretarul orașului, domnul Toma Vărgatu, cu care am mers la acest „obiectiv”, nu ştia ce-i cu fântâna în cauză.
Hala agroalimentară nu arată rău, dar e cam pustie de clienţi şi producători
La ora când am păşit cu secretarul în piaţa mare din Petrila, în hala agroalimentară erau doar vreo patru producători agricoli, în general verdeţuri de sezon, legume, şi cam două-trei sortimente de fructe, în special mere din recolta de toamna trecută. O doamnă venită tocmai din Işalniţa, aflată permanent la Petrila cu produse agricole, ne-a spus că vânzarea merge „aşa şi aşa, nici prea bine, maică, dar nici prea rău, că n-aş vrea să-l mânii pe Dumnezeu”.
O credem dar nu înţelegem de ce mulţi comerci