După cele două ture de populare a lacului de pe Maleia-Petrila cu peşte din plin, în valoare de peste 120 de milioane de lei, în mod special caraşi şi crapi aduşi din nordul judeţului, cei din cadrul Asociaţia „Pro Pescar” Petroşani au continuat şi cu un alt gen de lucrări, promise în momentul preluării în administrare a luciului de apă şi a terenului aferent acestuia, cu acordul dat prin vot deschis de către consilierii locali în a doua şedinţă ordinară din acest an.
Este vorba de plantări de copaci care să dea un aspect frumos zonei de agrement şi de pescuit, dar care au şi rolul de a stopa eventualele alunecări de teren în zonă.
Sâmbătă, duminică, luni şi marţi o mare parte din membrii asociaţiei s-au aflat pe baricade, în sensul că au plantat mii de copăcei, în mod special sălcii şi brazi, dar şi alte soiuri de pomi, inclusiv pruni sau meri.
O muncă titanică, importantă, care merită toate aprecierea. Mai rar vezi în Valea Jiului atâta dăruire şi devotament din partea unor membri ai unei asociaţii decişi ca zona lor de pescuit să arate în scurt timp cel mai bine din judeţ! „Acesta e, cum se spune acum, target-ul nostru, ţinta noastră, să facem o zonă de agrement şi de pescuit minunată, unde petrilenii, petroşenenii şi toţi hunedorenii, inclusiv membrii noştri să poată veni şi să se simtă foarte bine. Altfel nu ne apucam. Sperăm ca împreună să reuşim, în câţiva ani veţi vedea acolo o bază de agrement şi de pescuit foarte frumoasă”, ne-a declarat Ion Carvaţchi, preşedintele Asociaţiei „Pro Pescar” Petroşani.
Ioan Cherecheş, unul dintre oamenii care-l ajută foarte mult pe preşedintele asociaţiei, de asemenea membru al asociaţiei, ne-a declarat:
„Am plantat până acum peste 2.000 de sălcii, chiar azi un coleg de-al nostru mai plantează peste 200. Sălciile sunt de tip normal, cum se văd prin Valea Jiului, dar sunt şi sălcii galbene pr