Proiectele prinse în cadrul Măsurii 322 au presupus amenajarea unei staţii de epurare, a reţelei de canalizare, precum şi reabilitarea de străzi interioare. Pentru a reuşi achitarea integrală a lucrărilor, primarul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneţ, speră să primească din partea autorităţilor un sprijin financiar de 500.000 de lei, fonduri pe care le va returna odată ce FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) îi va aloca această sumă. „Banii de care avem nevoie vor fi luaţi sub formă de împrumut, îi vom folosi pentru achitarea tuturor facturilor, pentru ca mai apoi să putem depune ultima cerere de plată. Odată ce vom primi banii de la FEADR, vom fi în măsură să returnăm suma de 500.000 de lei”, a explicat primarul comunei Cuza Vodă.
Împrumut la Trezorerie de 600.000 de lei
Şeful autorităţii locale a votat în Consiliul Local realizarea unui împrumut la Trezorerie, în vederea acoperirii arieratelor (datorii mai vechi de 90 de zile) în sumă de 600.000 de lei.
Şeful autorităţii locale a afirmat că Primăria are datorii către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri în valoare de 300.000 de lei, pentru împrejmuirea şcolii - în cuantum de 200.000 lei, dar restantă a rămas şi o factură în valoare de 50.000 de lei la un teren de sport. Datorii de aproximativ 70.000 de lei sunt şi către firma de salubrizare, a explicat primarul Niculae Horneţ. Şeful autorităţii locale susţine că nu are cum să evite acest împrumut, întrucât există posibilitatea ca Trezoreria să-i blocheze conturile.
Mai precis, autorităţile locale care înregistrează arierate la 31 ianuarie 2013 au fost obligate anul acesta de Guvernul Ponta să reducă volumul datoriilor cu cel puţin 85%, în caz contrar Trezoreria urmând să limiteze plăţile care pot fi efectuate din contul acestora.
Potrivit primarului, împrumutul de la Trezorerie ar urma să fie apro