Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au trimis-o în judecată pe Cornelia Brîndușa Novac, sub acuzația de conflict de interese.
În rechizitoriul, procurorii au stabilit că în perioada 2006-2009, la diferite intervale de timp, Brîndușa Cornelia Novac, deputat în legislatura 2008 - 2012, în calitate de manager al Circului “GLOBUS” și ordonator terţiar de credite, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, a încheiat acte juridice, mai exact 11 contracte, cu o societate comercială la care avea calitatea de asociat, realizând astfel, direct sau indirect, pentru sine, foloase materiale în valoare totală de 758.217 de lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.
Ce spune Brîndușa
Directorul Circului Globus, Brînduşa Novac, precizează, într-un comunicat că "toate contractele încheiate au fost contracte privind drepturile de autor având ca obiect creaţia regizorală, a scenariilor, a textelor muzicale, cât şi regia de film pentru promovarea instituţiei Circ Variete Globus Bucureşti". "Toate contractele încheiate sunt perfect legale, legea neinterzicându-mi să-mi exercit profesia în calitate de autor, în cadrul instituţiei publice de cultură pe care o conduc", susţine Brânduşa Novac. Ea mai spune că firma la care a fost acţionară nu a avut alt tip de contract în afara celui de drepturi de autor.
Premiată internațional
Novac menţionează că realizările sale artistice au fost apreciate nu numai în România, ci în toată lumea. "Premiile internaţionale obţinute de Circ Variete Globus Bucureşti în ultimii ani s-au datorat creaţiilor pe care le-am realizat în calitate de regizor", spune directorul instituţiei.
Totodată, ea apreciază că "foloasele materiale au fost cuvenite şi obţinute în urma cedării dre