Băncile din România recompensează utilizatorii frecvenţi ai cardurilor de credit emise de către acestea, mai cu seamă de când tot mai mulţi români au început să le considere drept unul dintre cele mai eficiente instrumente de plată.
În ultimii ani, băncile emitente de carduri de credit de pe piaţa locală au accelerat activitatea pe acest segment, marşând pe facilităţi multiple, cum ar fi plata în rate fără dobândă, sau comisioane promoţionale pentru anumite servicii. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, iar numărul de carduri nou emise a crescut de la an la an, în tandem cu numărul şi valoarea tranzacţiilor efectuate. În momentul de faţă, la nivelul întregii pieţe, există peste 2,2 milioane de carduri de credit. În mare măsură, acestea sunt folosite pentru plăţile la comercianţi.
"Am analizat tranzacţiile efectuate de clienţii Bancpost în a doua jumătate a anului trecut şi am constatat că, faţă de prima parte a anului, valoarea cheltuielilor cu cardul de credit a crescut cu peste 30%, în timp ce numărul tranzacţiilor făcute în locaţii de tip băcănii, supermarketuri sau staţii de alimentare cu carburant a crescut cu 50%", spune Petre Radu, Manager de Produs. Bancpost este unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri de la nivel local, respectiv a dezvoltat reţele extinse de peste 570 de ATM-uri, 8.100 de POS-uri şi 260 de APS-uri (automate de plată). Activitatea Bancpost pe zona cardurilor de credit a fost recunoscută în cadrul "Visa Forum România", băncii fiindu-i acordată distincţia "Credit Card Visa Champion" pentru cea mai puternică creştere netă a portofoliului de carduri de credit Visa pe piaţa bancară din România, în 2012.
Creşterile din portofoliul Bancpost sunt puse în principal pe seama programului de loialitate lansat de bancă. "Acest program, «Puncte oriunde», se înscrie în strategia băncii de îmbunătăţire a experienţei clienţilor