Sebastian Vettel a făcut o cursă remarcabilă. A fost o singură dată depăşit de Alonso chiar în primul tur, apoi a revenit pe prima poziţie, pe care n-a mai cedat-o.
Deşi Rosberg a avut pole-position-ul, germanul n-a părut capabil că poate şi cîştiga cursa. Au fost şi ceva declaraţii în acest sens, săgeţile fiind îndreptate clar către Mercedes, care se pare că nu a găsit reglajele perfecte pentru monopost.
La Sakhir, primele tururi au fost chiar spectaculoase. Rosberg, Vettel şi Alonso s-au depăşit unul pe celălalt. Pînă în turul trei, atunci cînd Vettel a preluat frîiele cursei. Rosberg nu mai părea o problemă pentru actualul campion mondial, însă rămînea Alonso.
Ghinion însă pentru spaniol. Al cîtelea în ultimul timp? Ferrari-ul său s-a grăbit să ajungă la boxe pentru că flapsul spate a rămas deschis după activarea DRS-ului. Alonso a reintrat pe circuit, a mai forţat o dată DRS-ul atunci cînd a ajuns în zona unde putea fi activat. Aceeaşi problemă, iar un drum la mecanicii scuderiei.
De această dată, Alonso a decis să nu mai folosească sistemul pînă la final. Cum şansele la podium erau nule, pentru Fernando miza rămînea o clasare cît mai bună pentru a nu pierde foarte multe puncte în clasamentul general. Miza, probabil, şi pe faptul că Vettel, odată ajuns pe primul loc, nu mai poate pierde această poziţie decît foarte greu.
Strategie inspirată la Lotus
Vettel a cîştigat fără emoţii. Şi-a permis să oprească şi de trei ori la boxe. Lotus şi-a ales altă strategie. Fortaţă de poziţionările slabe din calificări ale celor doi piloţi, Raikkonen şi Grosjean, locurile 9, respectiv 11, schimbarea pneurilor a fost gîndită altfel.
Kimi s-a dus doar de două ori la boxe, iar francezul a mers, inclusiv la final, cu pneuri mediu, lucru care i-a permis să fie extrem de rapid. Aşa l-a depăşit pe scoţianul Di Resta. Locul 4 pentru acesta, cel m