În ciuda faptului că în anul 2011 au fost trecute în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), cu scopul de a fi reabilitate de Guvernul României, foarte mulţi arădeni se întreabă cum de străzi importante, situate în centrul oraşului, au fost uitate atât de mulţi ani de către administraţia locală. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că în condiţiile în care Aradul a beneficiat de sume importante de bani, străzile puteau fi măcar plombate, astfel încât să fie cât de cât practicabile, dacă de modernizare nici nu poate fi vorba.
Strada Cloşca
Unele dintre cele mai frumoase şi impunătoare clădiri din oraşul nostru sunt blestemate să locuiască pe strada Cloşca. Denivelările, mizeria de pe stradă, gunoaiele, tencuiala de pe clădirile neîngrijite, care stă să nimicească trecătorii, fac din strada care ar putea deţine un potenţial uriaş de investiţie, o potecă sumbră şi obscură. „În timpul zilei, în afara emoţiilor pricinuite de căderea vreunei cărămizi ori ţigle în cap, nu prea ai alte motive de teamă. Este adevărat că şi căile de deplasare sunt extrem de limitate. Strada este foarte îngustă, intens circulată de maşini, astfel încât siguranţa de a merge pe mijlocul drumului din cauza căderii tencuielii de pe clădiri este din start exclusă. Îţi rămâne varianta, care în mod normal, în oraşele civilizate, ar fi ca pietonul să circule în condiţii de siguranţă, pe trotuar. Dacă eşti însă cu privirea pe sus, atent să apuci să spui un ultim «Amin», în cazul în care o bucată de pe vreo clădire îţi cade în cap, rişti să îţi rupi picioarele. Trotuarul este într-o stare atât de afectată, încât te apucă lehamitea. Noaptea, în schimb, strada este plină de boschetari“, ne-a declarat Ana Leucuţa, o trecătoare.
Strada Crişan
Vecină cu Cloşca este strada Crişan, situată de asemenea în centrul oraşului. Sărmanul nostru erou naţional, care a îndur