Şedinţa ordinară de Consiliu Local Petrila, desfăşurată ieri în sala de şedinţe a Casei de Cultură Ladislau Schmidt, a avut înscrise iniţial pe ordinea de zi 23 de puncte, la care s-au mai adăugat alte patru proiecte de hotărâre. Dintre cele 27 de puncte, 25 au vizat proiecte de hotărâre, un punct a fost alocat raportului de activitate al viceprimarului pe anul 2012, iar cel de „Diverse” - întrebărilor şi interpelărilor consilierilor locali.
Din 25 de proiecte, 24 au devenit hotărâri
Şedinţa a fost destul de calmă, cu mici discuţii pe marginea câtorva proiecte, dar nu discuţii ieşite din matca lor ca în mandatele precedente, toate disensiunile şi nelămuririle desfăşurându-se în parametrii normali şi civilizaţi. De aici a şi rezultat de altfel o şedinţă nu prea lungă, preşedintele de şedinţă Gheorghe Bobar neavând o misiune prea grea. Faptul că multe dintre discuţii au loc, nu ca pe vremuri, la comisii, face ca în şedinţă să se scurteze mult dezbaterea eventualelor divergenţe de opinii.
Dintre cele 25 de proiecte de hotărâre, doar unul singur nu a trecut, cel care făcea referire la „aprobarea închirierii pe o perioadă de cinci ani a păşunii Măgura, în baza cererilor de păşuni depuse la Primăria Oraşului Petrila”, un proiect avizat de juristul Toma Vărgatu doar ca să intre în şedinţă, dar care, conform declaraţiilor dumnealui, din şedinţă, nu trebuia să treacă de votul consilierilor. Şi n-a trecut, chiar dacă consilierul Ţurcaş îşi exprima oarecum regretul pentru acest fapt. Vom reveni mai jos cu acest proiect.
Celelalte proiecte au trecut, dar pentru corectitudine trebuie să spunem că la vreo trei-patru dintre ele consilierii liberali, sau consilierii conservatori, ori toţi n-au votat „pentru”, fie au votat împotrivă, fie s-au abţinut.
Proiecte votate în viteză
Şedinţa a început, cum se obişnuieşte, cu proiectele de