Chiar daca temperaturile se apropie vertiginos de 30 de grade Celsius, abia acum municipalitatea a terminat de calculat cat a costat deszapezirea. Costurile au iesit la iveala dupa mai bine de o luna de la finalizarea operatiunilor. Calculele alesilor locali arata ca iesenii au platit - din contributiile la bugetul local, circa 2 milioane de euro pentru deszapezirea din intervalul decembrie 2012- martie 2013.
Operatiunile de dezapezire au inghitit in sezonul rece 2012 - 2013 cu circa jumatate de milion de euro mai mult decat precedentul. "Asta este din cauza ca in sezonul 2011-2012 am avut activitati abiua dupa Revelion, intrucat nu au fost ninsori", a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Deszapezirea a fost asigurata la ultimul sezon rece de catre Citadin, firma municipalitatii subcontractand o parte din lucrari si inchiriind zeci de utilaje de la firme private, cum ar fi Combeton, firma lui Constantin Comanescu. Per total, costurile au fost de 9,32 milioane de lei, din care 3,62 au vizat activitatile din decembrie, 3,97 milioane s-au cheltuit pentru activitatile din ianuarie, 0,9 milioane de lei au fost alocate deszapezirii in februarie si alte 0,82 milioane in martie. "S-au consumat per total 4.535 metri cubi de nisip, 3.252 tone de sare, manopera cumuland 74.587 ore de lucru (aproape 9 ani - n.r.), utilajele fiind rulate la strada timp de 43.465 ore (aproape 5 ani - n.r.). Cantitatea de motorina utilizata se ridica la 217.500 de tone", a completat viceprimarul Mihai Chirica.
Chiar daca temperaturile se apropie vertiginos de 30 de grade Celsius, abia acum municipalitatea a terminat de calculat cat a costat deszapezirea. Costurile au iesit la iveala dupa mai bine de o luna de la finalizarea operatiunilor. Calculele alesilor locali arata ca iesenii au platit - din contributiile la bugetul local, circa 2 milioane de euro pentru deszapezirea din inter