Judecătorii le-au aplicat o lovitură procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași în „Dosarul UMF“.
Magistrații din cadrul Curții de Apel Suceava au dispus ieri restituirea la procuror a dosarului procesului în care rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF), prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni de corupție. Astfel, judecătorii suceveni au considerat că urmărirea penală trebuie refăcută pentru Vasile Astărăstoae, fiica acestuia, Daniela, Ioan Adrian Ciureanu, Daniela Druguș, Dragoș Pieptu, Dănuț Mușat, Gabriel Corvin Pughin, Laurian Tănăsescu, Isabela Vătuiu, Alexandru Verner și cele trei firme implicate în acest caz.
În urmă cu peste un an, procurorii anticorupţie au trimis în judecată mai mulţi reprezentanţi ai UMF „Gr. T. Popa“, din Iaşi, printre care rectorul instituţiei, Vasile Astărăstoae, directorul Centrului de Comunicaţii, Adrian Ciureanu, și şefa administrativă a instituției, Daniela Druguş, pentru fraudarea fondurilor europene alocate implementării Programului e-learning în cadrul universităţii.
La audieri, acuzații au menționat că programul ar fi fost implementat cu succes și că banii au fost utilizați strict pentru acest scop. La început, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât strămutarea cauzei la Suceava.
Judecătorii le-au aplicat o lovitură procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași în „Dosarul UMF“.
Magistrații din cadrul Curții de Apel Suceava au dispus ieri restituirea la procuror a dosarului procesului în care rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF), prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni de corupție. Astfel, judecătorii suceveni au considerat că urmărirea penală trebuie refăcută pentru Vasile Astărăstoae, fiica acestuia, Daniela