Explicațiile fizicianului care și-a convins colegii să iasă în stradă și să ceară acordarea transparentă a fondurilor din cercetare demască încă o dată minciunile Ecaterinei Andronescu și arată pas cu pas cum a fost posibil canumele acesteia să fie interzis de marile reviste științifice. Sursa: Adrian Scutariu
Fostul ministru al Educației, își dă cu stângul în încercarea de a-și mușamaliza plagiatul ieșit la iveală în luna decembrie a anului trecut, în cazul unor articole referitoare la materiale ceramice.
După ce site-ul Integru.org a descoperit recent că numele lui Andronescu a fost interzis într-o revistă științifică de mare calibru, ca sancțiune pentru plagiatul său, fostul ministru a negat cu vehemență informația.
Contactată telefonic de Evenimentul Zilei, acesta a explicat nu numai că este în relații bune cu editorii reviste cu pricina, Journal of the European Ceramic Society, dar că aceștia ar fi sunat-o de curând pentru a o felicita pentru cele 722 de vizualizări strânse din luna decembrie 2012 și până în prezent la un articol despre biomateriale.
George Epurescu, doctor în fizică, cercetător știintific gradul III la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației din București (Magurele), un om care a publicat numeroase lucrări de specialitate demontează bucată cu bucată apărarea Ecaterinei Andronescu.
“Nu există așa ceva. În primul rând, comunicarea se face prin e-mail, iar în al doilea rând nu stă nimeni să-ți contabilizeze vizualizările, că nu suntem pe Youtube. Singura excepție de la acestă regulă este atunci când alți cercetători te citează în lucrările lor”, spune Epurescu.
Potrivit acestuia, nu este o practică neobișnuită ca autorii prinși pe picior greșit să fie trecuți pe lista neagră a revistelor știițifice. „Aceste publicații își rezervă dreptul de a refuza publicarea unui autor, dacă acesta i-a