Puţini ştiu că în vârful muntelui Tâmpa a fost o cetate, Cetatea Braşovia, care ar putea deveni un obiectiv turistic strategic pentru Braşov. Tocmai în sensul promovării acestui obiectiv, Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a organizat un proiect ce a avut drept scop informarea elevilor cu privire la însemnătatea acestui monument.
Totodată, sub Tâmpa, dar şi în zona ruinelor, AMB a montat panouri de informare cu privire la istoria acestei cetăţi. Suprafaţa totală a sitului este de aproximativ 23.000 de metri pătraţi, cetatea fiind de dimensiuni asemănătoare celei de la Râşnov. Astfel, pe latura dinspre Păticel, zidul este gros de circa 1,70 m şi se mai vede pe o lungime de circa 100 de metri. Se mai păstrează şi două turnuri pe latura dinspre Centru, iar pe latura de est un alt zid lung de 150 m şi lat de circa 1,80 m coboară spre sud până la poteca dinspre Valea Cetăţii. Acum, AMB vrea să obţină fonduri pentru a îngrădi o porţiune din vechea cetate cu un gard de lemn, pentru a fi evitate eventualele distrugeri, dar şi pentru montarea unor audioghiduri în vederea informării turiştilor. Totodată, dacă se va obţine o finanţare s-ar putea face şi o descărcare arheologică a zonei. Puţini ştiu că în vârful muntelui Tâmpa a fost o cetate, Cetatea Braşovia, care ar putea deveni un obiectiv turistic strategic pentru Braşov. Tocmai în sensul promovării acestui obiectiv, Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a organizat un proiect ce a avut drept scop informarea elevilor cu privire la însemnătatea acestui monument.
Totodată, sub Tâmpa, dar şi în zona ruinelor, AMB a montat panouri de informare cu privire la istoria acestei cetăţi. Suprafaţa totală a sitului este de aproximativ 23.000 de metri pătraţi, cetatea fiind de dimensiuni asemănătoare celei de la Râşnov. Astfel, pe latura dinspre Păticel, zidul este gros de circa 1,70 m şi se mai vede pe o lungime de circa 100