Maguay, producător autohton de echipamente IT, confirmă informaţiile apărute în mass media, în legătură cu decizia Curţii de Apel Suceava de anulare a rechizitoriului întocmit de DNA Iaşi, precum şi a tuturor actelor de urmărire penală în procesul ce vizează implementarea "Platformei de e-learning" la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "GR.T. POPA" Iaşi, arată un comunicat de presă.
Decizia luată de Curtea de Apel Suceava în data de 8 mai 2013 confirmă faptul că procesul în care a fost implicată compania Maguay a reprezentat o însumare de abuzuri. Decizia a fost luată pe baza cererilor avocaţilor companiei, care au solicitat instanţei să constate neregulile referitoare la încălcarea normelor de procedură penală de către procurorii din cadrul DNA - Structura Teritorială Iaşi, cu consecinţa anulării actelor de procedură întocmite cu încălcarea prevederilor legale în materie penală.
"Aşa cum am susţinut de la începutul acestui proces, compania Maguay a fost o victimă colaterală a unor grupuri de interese la nivel local, în Municipiul Iaşi, în cursul anului 2011, iar atragerea în procesul penal a companiei s-a datorat unei grave erori judiciare, acuzaţiile fiind nefondate. În realitate compania Maguay a finalizat cu succes în cursul anului 2010 contractul privind implementarea platformei de e-learning, câştigat în mod legal prin participarea la licitaţia organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie "GR.T. POPA" Iaşi", a declarat Corvin Pughin, Director Comercial Maguay Impex SRL.
F.A. Maguay, producător autohton de echipamente IT, confirmă informaţiile apărute în mass media, în legătură cu decizia Curţii de Apel Suceava de anulare a rechizitoriului întocmit de DNA Iaşi, precum şi a tuturor actelor de urmărire penală în procesul ce vizează implementarea "Platformei de e-learning" la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "GR.T. POPA