Mă pune pe gânduri activitatea parlamentară. Am un prieten din provincie, care este la al doilea mandat.
În anii trecuţi venea în fiecare săptămână şi dormea cam două nopţi în Bucureşti, la un hotel de lux. M-a invitat o dată la el şi mi-a plăcut. El mi-a spus că micul apartament, plătit din banii noştri, este al lui în toţi cei patru ani, cât durează mandatul. A fost reales şi are acelaşi apartament. Acum, în această legislatură, nu prea mai vine. Acum, mai concret, vine doar o dată la două, trei săptămâni şi doarme doar o noapte la hotel.
În legislatura trecută, avea plătit în fiecare zi şi micul dejul, în valoare de un milion de lei vechi, în fiecare zi. El, chiar în puţinele nopţi cînd dormea în Capitală, nu mergea niciodată la micul dejun, dar, mă rog dacă aşa este legea! Un hotelier se îmbogăţea după el şi, probabil şi după alţi parlamentari. Nu mai ştiu cum este în această legislatură, oricum pot să vă asigur că micul lui apartament stă gol. În aprilie, el a dormit acolo doar o noapte. Mi-am adus aminte de acest prieten al meu când am văzut la televiziuni imagini cu Parlamentul gol, după Paşte. Ba el mi-a spus că nici în această săptămână nu vine pentru că are nişte treburi în circumscripţie.
Pornind de la acest exemplu mă tot gândesc ce disciplină există printre parlamentari. De multe ori am văzut săli goale şi pe unii votând în locul altora. Ei par să facă exact ce vor şi ce le cade bine.
Pe de altă parte, aş dori să remarc faptul că, încă din cursul primar, elevii sunt supuşi unei discipline clare. La zece absenţe nemotivate li se scade un punct din nota la purtare. La douăzeci deja se face înştiinţare la părinţi şi aşa mai departe. Trebuie precizat că zece absenţe înseamnă două zile lipsă, pentru că se pun absenţe în fiecare oră de curs. Recent am citit în presă un top al chiulangiilor din Parlament. Am observat că primele locuri, ocup