In perioada aferenta Sarbatorilor pascale, medicii sanitar-veterinari au intensificat controalele asupra produselor de origine animala. Pentru a se asigura ca activitatea de comercializare a produselor specifice acestei sarbatori se desfasoara in conditii de siguranta alimentara, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi a fost cu ochii pe magazinele, pietele, supermarketurile, hipermarketurile si pescariile din judet. Conform datelor furnizate, inspectorii au realizat 263 de controale in unitatile cu risc ridicat, de unde consumatorii ieseni achizitioneaza cantitati mari de produse pascale. In urma verificarilor, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in cuantum de 3.600 lei unor pescarii din Iasi, fiind confiscata si o cantitate de aproximativ 104 kilograme de produse de origine animala. Neregulile constatate de medici au vizat spatiile de comercializare care nu erau autorizate, transporturile efectuate fara autorizatie, precum si lipsa elementelor de identificare sau a datelor de provenienta. De asemenea, au fost depistate cateva kilograme de carne care prezentau modificari organoleptice.
In ceea ce priveste mieii aflati la comercializare, pe teritoriul judetului Iasi au fost amenajate si autorizate 3 centre de sacrificare temporara a acestora. Doar un singur centru a desfasurat activitate in aceasta perioada, fiind sacrificate 159 de animale. De asemenea, pentru supravegherea vanzarilor de produse pascale, s-au constituit comisii mixte cu alte institutii de control din cadrul Institutiei Prefectului, Directia de Sanatate Publica, Serviciul de Investigare a fraudelor si Politia Comunitara.
In perioada aferenta Sarbatorilor pascale, medicii sanitar-veterinari au intensificat controalele asupra produselor de origine animala. Pentru a se asigura ca activitatea de comercializare a produselor specifice acestei sarbato