Buddha înseamnă trezire, trezire la realitate, la propria natură a fiinţei, la vidul radiant. Buddha nu înseamnă zeu, semi-zeu sau celebritate. Deepak Chopra este un profesor al zilelor noastre, privit de unii ca o celebritate şi chiar ca un zeu. El a creat o cale care, dacă o urmezi, nu trebuie să fii plină de adorare oarbă. Deepak este iubit şi este înţelept, notează „Huffington Post“.
Şi totuşi, Buddha a fost foarte clar: nu ar trebui să credem orbeşte în tot ce ni se spune, ci mai degrabă să aflăm singuri ceea ce este real. De aceea ne-a dat cea mai preţioasă dintre învăţăturile sale:
„Nu crede în nimic, nu contează unde citeşti sau cine a spus-o, nu contează dacă am spus-o eu. Crede doar dacă ceea ce s-a spus este în concordanţă cu propria ta raţiune şi cu bunul simţ“.
Deepak ajută la crearea unei lumi mai înţelepte şi mai pline de compasiune prin învăţăturile sale. El are ceea ce tibetanii denumesc „ding“. Acesta este similar cu încrederea în sine, dar se referă la ceva mult mai adânc, mai profund, atunci când te simţi confortabil în propria piele. Una dintre cele mai atractive calităţi ale lui Deepak este abilitatea sa de a-şi fi propriul profesor, de a-şi cunoaşte propria înţelepciune, spun Ed şi Deb Shapiro, specialişti în meditaţie, pentru „Huffington Post“.
Noi ne vedem profesorul interior reflectat în dorinţa de a fi mai buni, mai iubitori. Este necesar să începem să căutăm răspunsuri, să avem aspiraţii mai mari decât limitele noastre, să escaladăm propriul munte şi să ne descoperim propria cale. Pentru că, în fiecare dintre noi, există natura lui Buddha, potenţialul unei deşteptări.
„Nimeni nu ne salvează, doar noi înşine. Nimeni nu poate asta şi nimeni n-o va face. Noi înşine trebuie să umblăm pe calea noastră“, spunea Buddha.
Nu ne-am căsători cu cineva imediat ce l-am cunoscut, mai întâi