Baza a fost dotată cu aparatură modernă, iar de la finele acestei luni, braşovenii se vor putea trata aici la preţuri care sunt mai mici decât cele practicate în bazele de recuperare ale Spitalului Judeţean sau de Neuropsihiatrie.
Până la finele acestei luni, baza de tratament amenajată în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice va fi deschisă publicului, în şedinţa de luna aceasta, consilierii locali urmând să aprobe şi tarifele. Acestea au fost stabilite deja de către angajaţii Primăriei şi sunt cuprinse între 3 lei şi 20 de lei procedura. Cea mai ieftină este vacuumterapia, care este taxată cu 3 lei, o procedură, iar un tarif de 20 de lei se percepe pentru procedurile mai complexe cum ar fi hidrokinetoterapia în bazin, duşul scoţian sau terapia cu unde şoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. În total, în cadrul bazei de tratament vor putea fi efectuate 55 de proceduri, de la aerosoli, magnetoterapie şi ionizare, până la masaj, băi galvanice sau crioterapie.
Tarife diferenţiate şi gratuităţi
În cadrul centrului se vor efectua, zilnic, între 500 şi 600 de proceduri, ce vor dura între un minut şi o oră, astfel că aici vor putea fi trataţi, în medie, între 200 şi 250 de pacienţi pe lună. La tratament vor avea acces toţi braşovenii pe baza trimiterii de la medicul de familie sau cel specialist, însă, tarifele sunt diferenţiate în funcţie de venituri. Astfel, pensionarii care au venituri de până la 400 de lei, dar şi persoanele cu handicap, vor beneficia de gratuitate la toate procedurile.
Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că, lunar, numărul persoanelor care vor beneficia de tratamente gratuite va fi limitat la maximum 60, tocmai pentru ca baza să nu se supraaglomereze. Persoanele care au venituri cuprinse între 400 şi 615 lei plătesc jumătate din valoarea unui pachet cu patru proceduri, perso