Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirmă că ar trebui îndemnaţi cetăţenii să voteze împotriva revizuirii Constituţiei dacă USL va continua să manifeste faţă de referendumul din 2009 acelaşi "dispreţ" ca la votul de marţi din Cameră privind proiectul de modificare a Constituţiei iniţiat de preşedinte.
"Proiectul de modificare a Constituţiei iniţiat de Traian Băsescu în 2011 a ajuns pe agenda Camerei abia astăzi. Doar 41 de deputaţi au votat în favoarea proiectului, în vreme ce 259 au fost împotrivă. Principalele modificări propuse erau trecerea de la bicameralism la un Parlament cu o singură Cameră şi reducerea numărului de aleşi la 300. Cele două idei fuseseră susţinute în cadrul referendumului din noiembrie 2009 de 6,74 de milioane, respectiv de 7,76 milioane de alegători", aminteşte Preda, într-o postare pe blogul său.
El arată că USL are o atitudine "stranie" deoarece a cerut respectarea rezultatului referendumului nevalidat privind demiterea preşedintelui din iulie 2012, dar "dispreţuieşte" referendumul validat din noiembrie 2009.
"Atitudinea faţă de rezultatele referendumului din 2009 va marca, de bună seamă, şi procesul de revizuire constituţională iniţiat de USL. Dacă USL nu va ţine seama de aceste rezultate, va trebui să chemăm cetăţenii să voteze împotriva revizuirii constituţionale. Nu îndemn la boicot, ci la un vot împotrivă! S-ar putea ca majoritatea parlamentară de azi să descopere că la urne vor veni mâine suficient de mulţi cetăţeni, ca să confirme voinţa majorităţii de ieri. În politică, preţul plătit pentru dispreţ e întotdeauna mare", mai afirmă eurodeputatul PDL.
Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 41 voturi "pentru", 259 "împotrivă" şi 18 abţineri, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei, iniţiat de preşedintele Traian Băsescu în 2011.
Liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, a criticat acest