Se presupune că este mai periculoasă decât virusul SIDA, iar specialiştii spun că, după ce americanii au depistat cazuri de infecţie cu ea, lumea a intrat în alertă.
A fost descoperită în Japonia, în anul 2011, şi a primit numele de „superbacteria sexului”. În prezent a devenit o problemă foarte discutată de către medici, iar autorităţile sanitare americane au solicitat oficial Congresului 50 milioane de dolari pentru dezvoltarea urgentă a unui nou antibiotic.
Flagel de mare amploare
Este vorba despre o nouă tulpină de gonoree, care ar putea fi o ameninţare serioasă pentru sănătate, după cum subliniază specialiştii. „Bacteria ar putea fi mai rea decât SIDA pe termen scurt pentru că este mai agresivă şi va afecta mai mulţi oameni, mult mai rapid”, a declarat de curând dr. Alan Christianson, pentru site-ul CNBC.
Gonoreea este o boală venerică infecţioasă, provocată de gonococi, care se manifestă prin inflamarea mucoaselor organelor genitale şi prin scurgeri purulente. Experţii precizează că această nouă tulpină ar putea deveni un flagel de mare amploare care ar afecta mai mulţi oameni decât cei 30 milioane morţi de SIDA.„Cei infectaţi cu această tulpină de gonoree ar putea intra în şoc septic mortal în câteva zile. Prin urmare, este extrem de periculoasă”, a mai spus Christianson.
Contacte sexuale protejate
Conform specialiştilor, tratamentul recomandat în prezent, cephalosporin, nu mai are efect şi există riscul ca în curând toate cazurile de gonoree să devină imposibil de tratat, până în anul 2015.
Sfatul medicilor este simplu: oamenii trebuie să întreţină contacte sexuale protejate, mai ales atunci când încep o relaţie nouă. Este posibil ca o persoană să fie bolnavă, dar să nu aibă simptome.
Diagnosticată prima dată în Evul Mediu, gonoreea poate provoca sterilitate şi sarcini extrauterine. Cele mai frecvente simp