În ultima perioadă, cererea a fost generată de sectoarele de distribuţie şi logistică, urmate de companiile de producţie.
Investiţiile străine directe au reprezentat cel mai important factor în dezvoltarea segmentului industrial, în ultimele şase luni, potrivit DTZ Echinox, care estimează o creştere a cererii de terenuri pentru astfel de proiecte atât în Bucureşti, cât şi în provincie. În primele trei luni din 2013, închirierile au ajuns la 10.000 metri pătraţi în Bucureşti. Volumul închirierilor semnate în aceeaşi perioadă în alte oraşe din România a fost mai mare decât cel din capitală, cele mai active locaţii fiind Ploieşti şi Braşov, cu un total de aproximativ 20.000 mp.
„Investiţiile străine directe au reprezentat cel mai important factor în dezvoltarea segmentelor industrial şi logistic, în ultimele şase luni. Ne aşteptăm la o creşterea cererii pentru terenurile pentru proiecte industriale, având în vedere că infrastructura s-a îmbunătăţit, iar preţurile au scăzut considerabil”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
Stocul total de spaţii industriale moderne a atins aproximativ 1,4 milioane de metri pătraţi în România la finalul anului 2012, din care 890.000 metri pătraţi, respectiv 63,6% din stocul naţional, sunt concentraţi în Bucureşti. În ultima perioadă, cererea a fost generată de sectoarele de distribuţie şi logistică, urmate de companiile de producţie.
Investiţiile străine directe au reprezentat cel mai important factor în dezvoltarea segmentului industrial, în ultimele şase luni, potrivit DTZ Echinox, care estimează o creştere a cererii de terenuri pentru astfel de proiecte atât în Bucureşti, cât şi în provincie. În primele trei luni din 2013, închirierile au ajuns la 10.000 metri pătraţi în Bucureşti. Volumul închirierilor semnate în aceeaşi perioadă în alte or