Patronul unui serviciu privat de ambulanță din București acuză jocuri de interese la Casa de asigurări și susține că, până anul trecut, comisionul era de 10% din valoarea contractului primit.
Deşi nu au voie să intervină decât pe cazuri de la cod verde în jos (non-urgenţe), operatorii privaţi de ambulanţă se bat pe finanţarea de la Casa de asigurări. Miza e mare, întrucât urgenţele, chiar şi cele minore, sunt decontate mult mai bine decât analizele.
După ce a fost respins în ultimii doi ani, patronul celei mai mari clinici din vestul Bucureştiului era să rămână şi acum fără finanţare. Motivul: nu are culoare politică. După mai multe memorii, a primit doar 3% din suma cerută. Cristian Magherescu demască cumetriile dintre oameni din Casa de asigurări şi privaţi, precum şi mercurialul şpăgilor.
Anul acesta, furnizorii privaţi din Bucureşti (laboratoare, clinici, spitale, servicii de ambulanţă) au fost invitaţi să îşi depună dosarele de contractare la CASMB, între 4 şi 9 aprilie. Printre actele necesare se număra şi un certificat fiscal care să ateste că nu au datorii la fondul de sănătate. Mulţi dintre furnizori nu au reuşit să îl ridice în timp util şi au depus la dosar un bilet în care specificau asta.
Beţe în roate
După contestaţii, Cristian Magherescu, patronul Centrului Medical Doris, a depus acest document, dar s-a trezit cu dosarul respins din alte motive, birocratice. „Era contestată cererea de evaluare emisă de CNAS, pe motiv că, la data emiterii, reprezentantul legal era mama. De fapt, la acea dată, administrator eram eu, numai că cei de la CNAS copiaseră numele de pe un document mai vechi. Chiar şi aşa, nu mama fusese evaluată, ci centrul în sine”.
De asemenea, i-au fost imputate datorii de 2.700 de lei pe convenţii civile şi, deşi susţine că ele nu aveau nicio legătură cu fondul de sănătate, le-a achitat. „În final, noul preşed