Vegetarian înrăit cu tendințe vegane (consumul alimentelor doar în stare crudă), Jobs a respectat până în ultima zi de viață un regim de viață spartan, despre care se spune însă că i-ar fi făcut mai mult rău decât bine.
Iar cartea biografică Steve jobs, scrisă de Walter Isaacson, explică cel mai bine felul radical în care geniul IT privea mâncarea.
Jobs a prins gustul pentru fructe și legume organice încă din adolescență, însă obiceiurile sale sănătoase au fost puse în așteptare în timpul liceului, când a început să fumeze marijuana și să se priveze voit de somn, doar ca să vadă ce se poate întâmpla. În ultimul an ca liceean, Jobs a deschis cutia pandorei în privința alimentației, mâncând numai fructe și legume.
Mai mult, după o documentare asiduă despre vegetarianism, fondatorul Apple a jurat să renunțe definitiv la carne și a strâns și mai tare cureaua: petrecea zile întregi flămânzind și când în sfârșit mânca își permitea doar două alimente, morcovi și mere. Lecturile sale l-au influențat mai mult decât ar fi vrut să recunoască și în curând s-a dezis de carbohidrați și produse lactate.
A rezistat o săptămână întreagă mâncând doar mere, după care încă una în post negru, “păcătuind” doar cu frunze verzi de salată. „După o săptămână începi să te simți fantastic. Ai energie mai multă, pentru că nu mai trebuie să digeri atâta mâncare. Eu mă simțeam atât de bine, încât am ieșit la plimbare de câteva ori prin San Francisco”, povestea Jobs. Până la frutarianism n-a mai fost decât un pas, bazându-se pe argumentul că fructele îl vor ajuta să elimine mucusul toxic adunat în organism de-a lungul vremii și, implicit, să-i garanteze sănătate veșnică.
DIETA CU MERE
Credea într-atât de mult în beneficiile dietei sale, încât a renunțat complet la deodorant și ocolea tot mai des dușul, convins că organismul său este curat at