Un ieşean va da ochii cu magistraţii, după ce a fost acuzat că şi-a însuşit sume de bani ce aparţineau casei de amanet pentru care lucra.
Procurorii l-au trimis în judecată pe Gheorghiţă Prisacaru pentru gestiune frauduloasă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în martie 2011, în calitate de operator casă de amanetla SC Visa Credit Amanet SRL Iaşi, Prisacaru a întocmit în fals mai multe contracte de amanet şi a primit în societate bijuterii din metal comun şi telefoane contrafăcute, cauzând cu rea-credinţă un prejudiciu de 31.650 de lei, care nu a fost recuperat.
În februarie 2011, un ieşean a decis să deschidă o casă de amanet, a amenajat un spaţiu pe strada Petre Ţuţea, a achiziţionat un soft licenţiat, special pentru casele de amanet, şi a dat un anunţ într-un ziar, pentru a găsi o persoană care să lucreze ca operator. În urma acestui anunţ, a fost contactat de Prisacaru, care a fost chemat la un interviu.
Prisacaru i-a spus patronului că, anterior, lucrase timp de trei ani la o altă casă de amanet. Patronul l-a considerat pe acesta persoana potrivită pentru ocuparea postului, astfel că, pe 2 martie 2011, Prisacaru şi-a început activitatea în calitate de operator casă de amanet. Acestuia i s-a întocmit fişa postului, pe care a şi semnat-o, şi în care se precizează ca atribuţii, printre altele: „întocmeşte corect şi la zi contractele de amanet; verifică aurul primit de la clienţi conform metodologiei existente; respectă cu stricteţe procedurile de lucru“. La nivelul casei de amanet exista procedura de verificare a metalelor preţioase, precum şi soluţiile cu care se puteau depista bijuteriile false.
Telefoane mobile contrafăcute şi gablonţuri
În ceea ce priveşte telefoanele mobile, patronul firmei a precizat că i-a făcut un instructaj lui Prisacaru, ocazie cu care