Șeful Clinicii de Oncologie Craiova, profesorul dr. Florinel Bădulescu, a solicitat o ambulanţă de la o firmă privată, pentru ca pacienta să fie transportată acasă. "E inuman ca legea să interzică salvărilor să ducă acasă bolnavi în fază terminală", afirmă profesorul.Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Sănătății, spune că nici o lege nu interzice transportul la domiciliu al bolnavului de cancer care nu mai poate fi salvat. Oficialul anunță că va lua măsuri împotriva celor care au refuzat transportul.
1 /.
UPDATE 1. Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Dolj să facă verificări cu privire la refuzul transportului pacientei. După declanșarea verificărilor, directoarea Serviciului de Ambulanță Dolj, Iulia Stănculescu, și-a prezentat astăzi demisia. Prin urmare, Ministerul Sănătăţii informează că, astăzi, 30 mai 2013, medicului Stănculescu Iulica i-a încetat contractul de administrare pentru funcția de director medical interimar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean DOLJ.
Să trăieşti în România zilelor noastre înseamnă să-ţi asumi riscul de a fi un damnat în faţa unui sistem de sănătate. Însă acest mecanism, care ar trebui să fie unul salvator, te trimite de cele mai multe ori la doi metri sub pământ. Un sistem care e mai putred decât corpul unui bolnav de cancer.
“Plătim contribuţie la stat, plătim în fiecare lună, dar când te duci să iei un medicament... e jale!”, spune unul dintre miile de bolnavi din România. De la jale până la adevărate drame nu mai e decât un pas, pentru tot mai mulţi bolnavi. Unii, poate mai norocoşi din fire, ajung pe mâna unor medici care mai respectă jurământul lui Hipocrate. Însă aceşti medici care vindecă un corp măcinat de boală se lovesc de regulile absurde ale sistemului sanitar,reguli care trebuie respectate, chiar dacă asta înseamnă să-l lase să moară cu zile pe omul care şi-a pus viaţa în m