Curtea de Apel Galaţi a decis suspendarea hotărârii din 26 februarie de revocare a judecătoarei Alina Ghica din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, decizia nefiind definitivă.
Instanţa Curţii de Apel Galaţi a admis joi cererea Alinei Ghica de suspendare a hotărârii Plenului CSM din 26 februarie privind revocarea ei din funcţia de membru ales al CSM, până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul cererii de anulare a actului atacat.
Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Tot joi, instanţa supremă a constatat că Alina Ghica a renunţat la judecarea cererii privind strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Galaţi.
În 21 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nu este competentă să judece dosarul în care Alina Ghica a contestat hotărârea CSM şi a trimis cauza la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Braşov, decizia fiind irevocabilă.
În 26 februarie, Cristi Vasilică Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, şi Alina Ghica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, au fost revocaţi din CSM, ca urmare a voturilor exprimate în acest sens în adunările generale ale judecătorilor.
Cei doi magistraţi au contestat deciziile de revocare la Curtea de Apel Bucureşti, solicitând anularea hotărârilor de revocare din CSM. Ghica a contestat decizia de revocare şi al ICCJ.
În cazul Alinei Ghica, magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti s-au abţinut în a judeca acţiunea acesteia, astfel că judecătoarea a solicitat strămutarea dosarului, iar cauza a ajuns pe rolul Curţii de Apel Galaţi.
Dosarul în care Cristi Danileţ a contestat hotărârea CSM din februarie se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul acestuia Curtea Constituţională constatând, în 4 aprilie, că a fost revocat neconstit