Salariile compensatorii pe care le-au primit foștii angajați CNVM, CSA și CSSPP sunt inacceptabile, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, care a anunțat că aceste venituri ar putea fi impozitate, această măsură fiind o "taxă pe obraz gros". Sursa: Agerpres
"Mie mi se pare absolut inacceptabil să iei 800.000 de euro după ce ai luat 20.000-30.000 de euro pe lună într-o instituţie totuşi publică. În America, ştiţi foarte bine, s-au impozitat cu 90% bonusurile acelea de la băncile care au intrat în faliment. Cred ar trebui să facem acelaşi lucru şi am cerut Ministerului de Finanţe să găsim o soluţie", a declarat premierul Victor Ponta.
Guvernul ar putea lua o decizie în privința impozitării salariilor compensatorii în ședința de mâine.
Fostele autorităţi de reglementare comasate în ASF (CNVM, CSSPP şi CSA) aveau circa 540 de salariaţi, la data înfiinţării noul for de supraveghere. Până la integrarea în ASF, toate cele 3 instituţii au plătit salarii compensatorii foştilor membri din conducere, pe baza contractelor avute cu fostele autorităţi. Astfel, foştii şefi ai CNVM au încasat până la 9 salarii compensatorii, iar cei ai CSA 19 salarii compensatorii.
Cel mai mare salariu din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) îl are preşedintele Dan Radu Ruşanu, care câştigă pe lună echivalentul a 14.000 de euro, potrivit unui comunicat remis de instituţie. La bursa zvonurilor se spune că Guvernul ar pregăti o ordonanţă de urgenţă care să reducă la jumătate numărul membrilor consiliului.