Nik Powell (61 de ani), fondatorul Virgin Records, alături de Richard Branson şi unul dintre cei mai importanţi producători de film britanici, preşedintele Comitetului de Film al BAFTA, a vorbit la Cluj despre calităţile unui film de succes, despre lupta dintre filmele europene şi Hollywood şi despre alegerea regizorilor români de a face pelicule de festival.
Clujenii interesaţi de industria filmului au avut ocazia să participe, ieri, în cadrul proiectului “TIFF Talent lab” la un masterclass susţinut de unul dintre cei mai renumiţi şi influenţi producători din Marea Britanie, Nik Powell. După ce a făcut milioane de lire sterline împreună cu Richard Branson, înfiinţând casa de discuri Virgin Records, englezul a intrat în industria filmului ca producător şi se poate lăuda cu 30 de ani de experienţă şi zeci de filme produse.
Ce filme vrea publicul
În circa două ore, acesta a împărtăşit audienţei din experienţa sa în cursul numit „Cele 30 de lecţii ale unui producător - Evanghelia după Nik Powell”. Aceste “lecţii” sintetizează caracteristicile principale pe care ar trebui să le aibă un film de succes. Întrucât una dintre cele mai importante caracteristici la care ar trebui să se gâdească un producător de film este, conform lui Powell, publicul, acesta a fost întrebat ce cere în secolul XXI publicul de la un film. “Nu-mi place să prezic gustul publicului, însă întotdeuna oamenilor le-a plăcut ca filmul să fie actual, captivant, inteligent, emoţional, dramatic, amuzant. Personajele pot fi din istorie sau de pe străzile Bucureştiului de astăzi, însă este important ca filmul să aibă aceste elemente. Trebuie ca publicul să poată intra în lumea personajelor, să existe o conexiune între experienţa publicului şi film. De exemplu, în scenariile care vorbesc despre oameni care stau în oraşe mari există experienţe şi provocări pe care toată