Elevii au intrat în febra examenelor de Bacalaureat. Numai în Argeş, s-au înscris 1.396 dintre cei picaţi la examenele din anii trecuţi şi alţi 4.842 din seria curentă, în total 6.238. Prima probă e la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Până miercuri, în toate liceele din judeţ se desfăşoară prima probă de evaluare a competenţelor lingvistice, anume examenul oral la Limba şi literatura română. Săptămâna viitoare au loc probele de competenţe digitale şi cele la Limba modernă. Examenele scrise se desfăşoară în săptămâna 1-5 iulie, urmând ca pe 8 iulie să se afişeze primele rezultate oficiale.
Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programele pentru Bacalaureat. Ele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10 - 15 minute. Atît la evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, cît şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectîndu-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. E strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea acestor dispoziţii duce la eliminarea din examen a candidatului. Ca pocedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hîrtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răs