Vechi de când lumea, Târgul Fetelor de la Gurghiu îşi va derula duminică, 16 iunie, o nouă ediţie, a 108-a, dacă ne luăm după noua numărătoare, ediţie care păstrează tradiţia Văii Gurghiului, unde băieţii şi fetele se întâlneau aici, punând bazele viitoarelor lor căsnicii.
Invitaţi speciali
Deschiderea oficială a târgului va avea loc duminică, ora 11.30, cu prezenţa ofcialităţilor comunei şi judeţului, după care cântecul şi dansul popular vor anima târgul, protagonişti fiind Ansamblul Artistic “Mureşul” şi soliştii şi formaţiile locale. “Organizăm acestă manifestare de tradiţie a Văii Gurghiului a opta oară de când am câştigat postul de primar al comunei. Atunci m-am interesat de la oamenii în vârstă de vechimea acestui târg, nu aveam o dată oficială la nivel de primărie. Majoritatea mi-au spus că se organizează de peste 100 de ani şi ne-am gândit să începem în 2005 cu ediţia 101, iar acum suntem la a 108-a ediţie. Sper să avem un timp favorabil dumincă, prognoza pe sfârşitul săptămânii se arată una favorabilă şi sperăm ca oamenii să se simtă bine la Târgul Fetelor. Nu vor lipsi invitaţii speciali, de la Prefectură, Consiliul Judeţean, parlamentari, deputaţi, senatori, directori de deconcentrate, iar la capitolul artistic vor onora cu prezenţa Ansamblul Artistic “Mureşul” şi ansambluri locale”, a declarat Laurenţiu Boar, primarul comunei Gurghiu.
Respect pentru cuplurile de aur
Radăcinile târgului de la Gurghiu fac obiectul noului proiect demarat de Muzeului de Etnografie din Târgu-Mureş privind târgurile tradiţionale din judeţ, lucru salutat de primarul comunei. De asemenea, ca o recunoaştere a celor care şi-au intemeat o familie statornică, primăria va premia cu diplome speciale cuplurile care împlinesc în acest an 50 de ani de căsnicie. “Este o idee binevenită a celor de la muzeu şi le mulţumesc că s-au gândit să readucă acest târg la lumi