Distrofia este o afectiune cu efecte negative asupra dezvoltarii fizice, dar si mentale care poate fi prevenita.
Distrofia „se naste” in farfurie
Cel mai frecvent si mai elocvent dintre semnalele de alarma este acela ca micutul tau nu creste in inaltime cum trebuie, fiind mult sub talia celor din generatia lui. Faptul acesta trebuie sa te trimita direct in cabinetul pediatrului, care iti va indica schimbarea modului de alimentatie al copilului. Daca nu reactionezi la timp, consecintele distrofiei pot fi grave.
Ia masuri din timp contra distrofiei
Viitoarea mama trebuie sa stie ca una dintre cauze este chiar alimentatia ei defectuoasa. Daca nu se hraneste asa cum trebuie, adica nu consuma alimente pline de calorii, bogate in proteine, in saruri minerale, copilasul care creste in pantecele ei sufera deja de primele semne ale distrofiei. Atentie! Si stilul de viata al gravidei are o mare importanta in aceasta problema, caci el face ca alimentele consumate sa nu fie bine utilizate.
Dieta corecta, sanatate perfecta
Daca ai reusi sa „vezi” compozitia unei picaturi de sange, ai fi uimita sa constati ca absenta lucrurilor „banale” face mari necazuri. De pilda, o alimentatie saraca in fier cauzeaza anemii destul de frecvente.
Anemiile mari ale celor mici
Hrana diversificata a copilului, din care nu lipsesc verdeturile, legumele, fructele te va scuti de griji, mai ales daca vei sti cum sa prepari ca sa pastrezi toate „bogatiile”.
O alimentatie lipsita de vitamina D se va vedea pe… coastele copilului, unde apar siruri de „matanii”, sau la picioare, care se curbeaza. Administrarea orala de vitamina D, sub forma de picaturi, previne toate acestea. Instalarea unor obiceiuri alimentare nesanatoase are drept consecinta aparitia distrofiei: daca cel mic nu mananca decat ce vrea el, iar ceea ce v