La un de la alegerile locale, în afară de cearta (fără legătură cu ce au nevoie bucureştenii) dintre primarul general şi cei de sectoare pe tema salubrităţii nimic nu tulbură liniştea care domneşte în oraş şi în mandatele primarilor din Capitală. Un strat de praf pare că s-a aşternut peste lupta zgomotoasă din alegeri, peste discursurile şi promisiunile din iunie 2012.
Cine dă o simplă căutare pe Google după primarii fiecărui sector în parte, va fi deziluzionat: nu o să găsească o avalanşă de proiecte edilitare, ci mai degrabă informaţii personale, cvasi-politice, ceva acţiuni subţiri, “de imagine" şi rar, câte un anunţ de intenţie despre mici proiecte. Ce se simte după o astfel de documentare, pe fiecare primar (documentare care oferă indicii de suprafaţă despre o stare de fapt) este o lipsă de precizie şi de focus managerial.
Primul an de după campanie pare că a fost dedicat micilor acţiuni de imagine care împrospătează memoria oamenilor despre cei pe care i-au votat, fără să aducă vreo schimbare de greutate în plan administrativ. Avem ici, colo, câte o campanie de plantat copăcei, câte o participare la o sărbătoare sau inaugurarea unui proiect demarat cu ceva timp în urmă, câte una sau mai multe declaraţii de intenţie sau după caz, doar explicaţii revoltate despre vreun conflict administrativ fără legătură cu cetăţenii.
La sectorul 5, Marian Vanghelie are averea la verificat şi un protest al unor evacuaţi. La sectorul 2, Neculai Onţanu are o acţiune la sărbatoarea duminicii ortodoxiei. La sectorul 4,Cristian Piedone ameninţă că demisionează dacă Primarul general îi ia Salubritatea. La sectorul 3, Robert Negoiţă, se luptă cu fenomene meteorologice extreme şi încercând să protejeze siguranţa cetăţenilor încurcă grindina din mai, cu viscolul din ianuarie.
La sectorul 6, Rareş Mănescu, lansează idei despre un patinoar si participă la campanie de p