Marin Gruia, liderul SNPPC a venit special de la Bucureşti pentru a-şi susţine colegii din Caraş-Severin în această confruntare a polonicelor
Pentru ca totul să înceapă bine poliţiştii din Băile Herculane au adus un porc, pe care l-au sacrificat şi pârlit de faţă cu toţi concurenţii. Şi pentru cei care cred că cade greu carnea de porc, au făcut rost şi de un batal, pe care l-au pus la făcut la proţap. Dozatorul de bere şi grătarul cu mici a fost în permanenţă în funcţiune, iar lăutarii i-au ajutat pe cei care nu erau implicaţi ci simplii spectatori să nu se plictisească.
Petrecerea trebuie să fi fost tare serioasă, de vreme ce până şi preşedintele sindicatului, Marin Gruia, a luat microfonul şi a cântat alături de muzicanţi, melodii vechi şi frumoase din folclorul Olteniei şi Munteniei, dar şi cântece de pahar. Şi pentru că aveau statutul de gazde, poliţiştii din Băile Herculane au dat drumul şi la un cazan de ţuică.
Poliţiştii în confruntarea polonicului
Peste 100 de poliţişti s-au adunat sâmbătă la Băile Herculane la aşaptea ediţie a concursului „Poliţiştii bucătari“, organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Caraş-Severin. Au fost 5 echipe: Poliţia Reşiţa, Bocşa, Băile Herculane, Serviciul de Investigare a fraudelor şi poliţia de frontieră. Competiţia a fost câştigată de echipa care a pregătit pomana porcului. Avantajată de faptul că este acasă şi s-a putu organiza mult mai bine, echipa Poliţiei Oraşului Băile Herculane a adus un porc viu pe care l-a sacrificat, pârlit şi tranşat, după care au organizat o adevărată pomană a porcului, cu şorici, carne la ceaun, cârnăciori, tobă şi caltaboşi. Şi pentru a fi sigur că vor cuceri juriul, au pregătit şi un batal la proţap. Nici restul concurenţilor nu s-au lăsat şi au venit care cu ce au mai bun. Poliţiştii de frontieră au pregătit peşte, iar cei d