În cinci licee „dezastru”, elevii sunt motivați să lupte pentru diplomă prin discuții oneste despre viitorul lor
O echipă de 12 coacheri (antrenori) educaţionali au descoperit o metodă revoluţionară de a-i stimula pe elevii consideraţi o cauză pierdută în privinţa Bacalaureatului.
Au crescut într-un an cât alţii în zece
De departe, cea mai spectaculoasă creştere a promovabilităţii la BAC s-a înregistrat la Colegiul Tehnic Câmpulung din Câmpulung Muscel, unul dintre cele cinci licee cooptate în cadrul proiectului-pilot Zburd- Educaţie prin coaching.
Procentul elevilor care au luat examenul maturităţii a urcat de la 2%, în 2011, la 20%, în 2012.
Schimbarea a început însă cu profesorii, care, pentru prima dată, au discutat cu elevii ca şi cum le-ar fi fost părinţi. „Le-am spus pe şleau că dacă nu iau BAC-ul, au muncit patru ani degeaba. Mi-am dat seama că nu sunt motivaţi să înveţe, văzând cât suntem noi de prost plătiţi, dar le-am explicat că, la o adică, eu pot să fac munca unui om de serviciu, dar el nu poate să facă munca mea”, povesteşte Ovidiu Popescu (31 de ani), profesor de geografie al colegiului.
Inventiv, dascălul şi-a adus la clasă foştii absolvenţi fără diplomă de BAC: „Au auzit din gura lor cât de greu şi-au găsit un serviciu”.
Acolo unde a fost nevoie, profesorii au recurs şi la sancţiuni.
„Până anul trecut, doar îi ameninţam că nu le dăm voie să intre în BAC, dar când au văzut că lăsam corijenţi au înţeles că nu e de glumă”, este tranşant profesorul de geografie.
Acesta crede că notele de la Bacalaureat vor începe să crească numai atunci când astfel de coacheri vor exista în fiecare liceu.
REZULTATE BACALAUREAT 2013
CEL MAI CITIT PORTAL DIN ROMANIA ÎȚI PREZINTĂ: Probe bacalaureat 2013, cele mai interesante știri despre BACALAUREAT 2013 și REZULTATE BACALAUREAT 2013
ÎN PERIOADA 8 - 12 IUNIE POȚ