Sindicatul Hidrosind s-a opus reorganizării Hidroelectrica, invocând anumite sume de bani care nu au fost menţionate aşa cum trebuie în tabelul creditorilor, în speţă în cazul unor salariaţi cărora nu le-au fost acordate salariile compensatorii, fiind însă şi împotriva desfiinţării unor sucursale, inclusiv celei de la Târgu-Jiu. Cu toate acestea, reorganizarea companiei a fost aprobată şi de Tribunalul Bucureşti, care a admis planul depus de administratorul judiciar Remus Borza. Pe de altă parte, acesta a fost şi criticat de premierul Victor Ponta pentru atitudinea pe care a afişat-o faţă de femeile în prenatal şi maternal disponibilizate de la companie, pe care le-a catalogat ca „amante de şmecheri”.
Remus Borza a precizat, citat de presa centrală, că a solicitat judecătorului sindic ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, iar instanţa a acceptat propunerea. Potrivit lui Borza, Hidroelectrica trebuie să plătească până pe 26 iunie circa 300 de milioane de lei către 287 de creditori. Remus Borza susţine că Hidroelectrica poate plăti această sumă în condiţiile în care, la ora actuală, dispune de circa 630 milioane de lei. Comitetul Creditorilor a aprobat, marţi seara, planul de reorganizare a Hidroelectrica, termenul pentru ieşirea din insolvenţă fiind 26 iunie.
Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a înregistrat pe 7 iunie 2013, la Tribunalul Bucureşti, tabelul definitiv al creanţelor. Sindicatele conduse de Decebal Sulea s-au opus reorganizării, menţionând că au fost salariaţi care fie au fost trecuţi în tabele cu sume mai mici, fie deloc. Totodată, potrivit lui Sulea, reorganizarea presupune desfiinţarea a şapte sucursale din ţară, între care şi cea de la Târgu-Jiu, urmare a acestei măsuri fiind daţi afară, din nou, salariaţi cu zecile. Criticat de Ponta
Remus Borza a fost criticat de premierul Victor Ponta pentru atitudinea af