În zilele caniculare în care nu ai dispoziţia necesară să petreci prea mult timp în bucătărie, îţi recomandăm o reţetă simplă, în care cartoful este vedeta, ajutat de bacon şi de parmezan.
Această reţetă de cartofi copţi este propusă de „Tasty Kitchen“ şi îţi va răpi în jur de 30 de minute din timp.
Ingrediente pentru 4 porţii:
- 6 cartofi mari cu coajă
- o ceapă tocată
- două linguri de ulei de măsline
- o lingură de unt topit
- sare şi piper, după gust
- 4 felii de bacon
- parmezan
Încălzeşte cuptorul. Între timp, spală şi taie cartofii în bucăţi şi amestecă-i cu ceapă, ulei de măsline, unt şi condimenteză cu sare şi piper. După ce ingredientele au fost amestecate pune totul într-o tavă şi pune-o la cuptor timp de 25 – 30 de minute. După 20 de minute se verifică dacă s-au rumenit şi dacă au devenit fragezi şi uşor crocanţi. În caz contrar, cartofii se întorc şi se lasă până când capătă o culoare aurie. La sfârşit se adaugă bacon şi parmezan.
Se poate adăuga, după preferinţe: usturoi, pătrunjel, rozmarin sau orice crezi că îi poate oferi un gust mai bun cartofului.
Această reţetă poate reprezenta o masă ideala chiar şi la micul dejun.
Poftă bună!