Peste 30 de voluntari români și bulgari, voluntari ai echipei Cycling România, au încălecat pe biciclete și au pornit de azi-dimineață în aventura vieții lor: o călătorie pe malul românesc al Dunării, pentru a descoperi cele mai “prietenoase” trasee de cicloturism. Noutățile pe care le vor aduce la întoarcere ar putea resuscita popularitatea acestui sector economic, extrem de profitabil pentru Europa.
În total, periplul tinerilor va dura două săptămâni, timp în care se vor parcurge 5.000 de kilometri pe bicicletă, de-a lungul a șapte județe din zona Dunării.
Voluntarii, o adunătură pestriță, dar veselă de experți în IT, peisagistică sau design vestimentar au spus "DA" acestei inițiative, după ce și-au dat seama că la capitolul cicloturism, România stă pe o mină de aur neexploatată.
“Am gândit acest proiect pentru că mulți turiști străini pe care i-am adus să viziteze România pe bicicletă se plângeau de lipsa de informații. Ne-am propus să oferim informații atât străinilor, cât și românilor, despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul românesc al Dunării. Ne dorim să așezăm România pe harta europeană a cicloturismului, dat fiind că această activitate aduce 44 miliarde euro venituri anuale în Europa. Anul viitor vom continua promovarea zonei cu Dobrogea și Delta”, explică entuziast Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.
Acesta și membri echipei sale au pornit simultan, astăzi, din Călărași și Oravița, iar ca startuș să fie cu noroc, fetele au purtat fiecare câte o ie.
“Mă bucur că fetele au acceptat propunerea mea. Pentru noi, este mai mult decât un simbol, pentru că, pe parcursul turului, vom căuta să punem în valoare tradițiile și meșteșurile locale”, spune Alina Ene, designerul vestimentar din echipă.
În prima săptămână a călătoriei, voluntarii vor avea misiunea de a aduna informații des