Tetarom se pregăteşte să acceseze 50 de milioane de euro pentru a realiza un parc tehnologic, după modelul celor afiliate Asociaţiei Internaţionale a Parcurilor Ştiinţifice. Preşedintele acestei asociaţii, Luis Sanz, a vorbit la Cluj despre semnificaţiile şi potenţialul acestui tip de infrastructură, în procesul dezvoltării regionale.
Universităţile clujene sunt invitate de Consiliul Judeţean să adere la un parteneriat, în vederea realizării parcului ştiinţifico-tehnologic Tetapolis, care să asigure laboratoare de cercetare pentru tehnlogicii inovative, precum şi incubatoare de afaceri. Cu atâtea universităţi într-un oraş precum municipiul Cluj-Napoca este complet anormal să nu existe un astfel de parc tehnologic, care să genereze soluţii de dezvoltare pentru întreaga regiune, a menţionat directorul Tetarom, Viorel Găvrea.
De altfel, acesta l-a invitat la Cluj pe preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Parcurilor Ştiinţifice, Luis Sanz, care s-a angajat să ofere consultanţă în demersul realizării acestui parc şi în privinţa modului în care ar trebui să fie gestionat. Tetarom plănuieşte să acceseze 50 de milioane de euro pentru a crea infrastructura necesară parcului.
Tetapolis ar putea fi primul parc ştiinţific adevărat din România au relatat ieri reprezentanţii Consiliului Judeţean, împreună cu cei ai societăţii Tetarom. În prezent, în judeţul Cluj există mai multe parcuri industriale, trei dintre ele fiind administrate de societatea Tetarom (controlată, în proporţie de peste 90% de Consiliul Judeţean), restul fiind private. Deşi au existat mai multe iniţiative, nici până în ziua de astăzi nu s-au pus bazele unui parc tehnologic şi de cercetare, a explicat directorul societăţii Tetarom, Viorel Găvrea. El a adăugat că tentativele din ţară, de la Iaşi sau de la Galaţi, n-au absolut nicio legătură cu conceptul real de parc ştiinţific şi tehnologic