Zeci de ani s-au ocupat de corespondența ieșenilor, iar astăzi scot bani din buzunar ca să cumpere topuri de hârtie sau fac treaba femeii de serviciu. Sunt angajații Poștei din Iași, care, de la 1 iulie, vor fi susține o serie de teste pentru a se decide cine rămâne și cine pleacă. Sursa: Libertatea
Oamenii spun că munca la Poștă, deși a devenit din ce în ce mai grea, este singura lor sursă de venit.
"Eu lucrez de 10 ani la Posta. M-am angajat in anul 2003, pe 23 aprilie. Am dat atunci niste teste si le-am luat, desi erau foarte multi candidati pe un loc. Erau doar cinci locuri disponibile pentru postul de oficiant si 45 de candidati. Am studii superioare, am facut Politehnica, iar 15 ani am lucrat la CUG, ca inginer. Castigam 3.000 de lei, iar acum iau peste 900 de lei, bani care abia imi ajung sa platesc toate cheltuielile. Mai am si baiatul la facultate. Chiar daca abia ma descurc si fac serviciile la inca 5 oameni, conducerea imi spune ca trebuie sa plec. De ce sa ma inscriu pe lista, daca nu vreau sa plec?",a povestit pentru bzi.ro, una dintre oficiantele de la Poșta din Iași.
Colegii săi sunt la fel de disperați și își pun întrebarea dacă vor primi măcar salarii compensatorii.
"Ma trezesc in fiecare zi devreme ca sa vin sa fac ordine aici. Desi programul meu este de 8 ore, fac mai multa munca pentru acesti bani. In 2004 erau angajati la fiecare oficiu opt persoane. Acum sunt doi doar aici, pe postul de oficiant. Daca mai disponibilizeaza, ce o sa se intample cu sediile? Vor ramane fara angajati? Oricum, noi nu stim foarte multe detalii despre concedieri si daca vom primi salarii compensatorii in functie de vechime”, spune o alta angajată.
Așteptarea e cu atât mai grea cu cât oamenii nu știu mai nimic despre testele care ar trebui să-i trieze.
"Noi o sa dam acele teste, dar cum o sa fie? Pentru fiecare post in parte, pe mesage