Recuperarea creanţelor şi reducerea pierderilor societăţii sunt principalele şi singurele criterii de performanţă aprobate de Consiliul Judeţean pentru această fabrică de încălţăminte. Despre dezvoltare şi creşterea producţiei, nici un cuvânt.
Clujana funcţionează pe avarie, iar acest lucru reiese nu doar din situaţia datoriilor pe care le înregistrează societatea ci şi din pretenţiile modeste pe care le are noua conducere. La capitolul „criterii de performanţă", singurele obiective propuse de conducerea Clujana se referă la recuperarea creanţelor şi la o stabilitate a activităţii. Nu se are în vedere nici o strategie de relansare a fabricii sau vreun plan de dezvoltare a producţiei. Totuşi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, afirmă că s-ar mai fi obţinut o serie de contracte şi că se vor mai face şi angajări.
Consiliul Judeţean se încăpăţânează să păstreze fabrica de încălţăminte Clujana, deşi nu are nici o strategie pentru redresarea şi dezvoltarea ei. După alegerile locale din 2012, la conducerea acestei unităţi economice au fost numiţi, pe linie politică, atât directorii, cât şi membrii Consiliului de Administraţie. Pe de o parte, pentru că vin din partide diferite şi, cel mai probabil, pentru că interesele lor nu coincid, cei din conducere nu s-au pus niciodată de acord în privinţa modului în care ar trebui revigorată fabrica.
De altfel, ZIUA de CLUJ a relatat în mai multe rânduri despre bâjbâielile celor din conducerea Clujana în privinţa unor soluţii de salvare. Din pricina datoriilor înregistrate către stat, preşedintele Horea Uioreanu şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Clujana, Daniel Mihiş, propuneau ca societatea să intre în procedură de insolvenţă. De cu totul altă părere au fost reprezentanţii PSD, directorul fabricii, Dorinel Şumlea, şi liderul PSD, consilierul judeţean Remus Lăpuşan. Aceştia apreciau c