Locuinţa trebuie să fie spaţiul unde ne regăsim liniştea şi energia după o zi agitată de muncă, unde petrecem momente plăcute alături de cei dragi. Şi ce poate fi mai potrivit decât o casă pe pământ?
Întrebarea dacă să fac trecerea de la apartament la casă îşi găseşte de fiecare dată cu greu răspunsul, între cele două tipuri de locuire fiind o dispută permanentă, fiecare avându-şi avantajele şi dezavantajele sale. Însă pentru a lămuri oarecum situaţia şi a vă da un imbold în alegerea dumneavoastră am cântărit şi noi lucrurile. Iată la ce concluzii am ajuns.
Avantajele locuirii la casă
Să presupunem că locuiţi într-un apartament, împreună cu familia, şi deja simţiţi că suprafaţa utilă nu mai este suficientă, că vecinii au devenit cam zgomotoşi în ultima vreme, iar cheltuielile cu întreţinerea nu mai sunt deloc mici.
Soluţia pentru a rezolva o bună parte din aceste probleme ar fi să vă mutaţi într-o casă la curte. Dar, probabil, că vă veţi întreba ce oferă în plus această soluţie?
Ei bine, în primul rând veţi beneficia de o suprafaţă utilă mult mai generoasă, ceea ce înseamnă mai mult confort pentru fiecare membru al familiei şi pentru care cheltuielile lunare nu sunt cu mult mai mari decât în cazul apartamentului.
Cu alte cuvinte, vă puteţi bucura de mai mult confort fără a plăti cât nu face. Apoi, gândiţi-vă că veţi scăpa definitiv de vecinii gălăgioşi şi de problema delicată a celor care au restanţe la întreţinere şi care în mod indirect vă poate afecta şi pe dumneavoastră.
Locuirea la casă pe pământ rezolvă şi problema facturilor la utilităţi şi cu încălzirea, care în ultima perioadă au devenit tot mai mari în cazul apartamentelor, mai ales dacă se află într-un bloc vechi, deficitar din punctul de vedere al izolării termice, cu reţele de utilităţi vechi şi depăşite, ce pot avea pierderi mari.
De asemenea, luaţi în calcul