Să mănânci în restaurantele de pe litoral a ajuns să fie un obicei periculos. De la începutul anului până acum au fost semnalate patru cazuri de toxiinfecţii alimentare, cu zeci de victime. Vinovaţii pentru producerea lor sunt ospătarii sau bucătarii, care pur şi simplu nu se spală pe mâini.
Cazul cel mai recent şi grav caz a avut loc în weekend, la hotelul Meridian din Mamaia, care aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor. Zeci de persoane au ajuns la spital. După ce au mâncat la restarantul unităţii, s-au simţit rău. Au vărsat, au avut diaree şi dureri abdominare. La un moment dat erau atât de mulţi bolnavi încât ambulanţele numai făceau faţă solicitărilor. Printre ei, şi copii. Medicii au acţionat chiar la faţa locului, făcând un triaj în camere. Cazul este acum cercetat atât de medicii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, cât şi de cei ai MAI, ţinând cont că toate persoanele cazate sunt poliţişti, jandarmi sau rude ale acestora.
Alte trei cazuri de toxiinfecţii alimentare dovedite au avut loc pe litoral. Primul a fost semnalat la restaurantul Scoica Land din Năvodari. Ancheta în acest caz a fost definitivată, iar concluziile specialiştilor DSP este că ospătarii, bucătarii şi peroanele care au manipulat marfa au fost purtători au stafilococului auriu şi a enterobacteriilor, pentru că nu s-au spălat bine pe mâini înainte de a atinge vesela şi mâncarea. Urme de enterobacterii s-au găsit şi pe farfurii. Al doilea a fost semnalat la Complexul Cleopatra din staţiunea Mamaia. Mai mulţi copii care făceau parte dintr-un grup de sportivi au ajuns la spital după ce au mâncat aici. De vină au fost tot angajaţii, la anelizele cărora a fost depistată prezentţa enterobacteriilor şi a stafilococului auriu. Tot în Mamaia, la un hotel din centrul staţiunii, a fost înregistrat şi cel de-al treilea caz. În astfel de cazuri, DSP amendează pe purtătorii bo