Deşi ar putea să surprindă o asemenea declaraţie, nu văd în Vocea Rusiei un post de radio care trebuie identificat de noi, românii, ca exprimînd punctele de vedere ale Federaţiei Ruse faţă de ţara noastră.
Urmărind comentariile dedicate scenei noastre politice, pîndite şi publicitate de către presa română pentru a putea dibui – crede ea – pe cine simpatizează şi pe cine antipatizează Moscova dintre politicienii şi partidele noastre, mi s-a părut că postul Vocea Rusiei coboară prea mult la nivelul maidanului politic românesc pentru o instituţie care se pretinde purtător de cuvînt al Imperiului Rus.
Ca să nu mai spun că nu de puţine ori articolele consacrate bătăliilor politice din România mi s-au părut că fac jocul unor partide şi personalităţi sub aparenţa unei critici tari de pe poziţiile Moscovei.
Cînd îl demaşti pe Traian Băsescu drept agent al Marilor Puteri Occidentale, poţi fi oricînd bănuit că-i dai o mînă de ajutor prin asta, dat fiind că românii sînt în continuare fascinaţi de Occident.
Laudele aduse unor politicieni români – de regulă adversari de a-i lui Traian Băsescu – pentru politica lor Pro-rusă sînt doar aparent în favoarea lor.
În realitate, ele sînt favoarea lui Traian Băsescu.
Duminică seara, Andrei Bădin s-a străduit să mă convingă, în partea a doua a emisiunii sale de la B1 TV, Aktualitatea, că Vocea Rusiei trebuie urmărită de noi, românii, mai ceva decît urmăreau occidentalii Pravda pe vremuri, pentru a descoperi într-o virgulă pusă între subiect şi predicat semnul că la Kremlin se pregăteşte o schimbare în politica URSS. Andrei Bădin îmi argumenta asta prin faptul că Vocea Rusiei se revendică a fi continuatoarea, în Rusia de azi, a celebrului Vorbeşte Moscova de pe vremea măreţei Uniuni Sovietice. Deşi, aşa cum am zis în emisiune, despre Vorbeşte Moscova am amintirea semnalului alcătuit de bătăile orologiului din T