Fosta mare campioană la nataţie se dă în vânt după peşte şi fructe de mare. În apă a trăit, din apă mănâncă! Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Marea noastră campioană la înot, Carmen Bunaciu, şi-a clădit cariera pe spatele ei. La propriu şi la figurat! E normal dacă te gândeşti că a colecţionat 270 de medalii mai ales la procedeul „spate”. Doamna Carmen a „mers” cu spatele, ca racul, dar a ajuns, mai mereu, prima! De aici până la a fi fanul gastronomiei mediteraneene, pe bază de crustacee şi scoici şi alte moluşte, n-a fost mare lucru. Carmen Bunaciu ne-a gătit, cu mâna ei, Moules Frites - midii proaspete trase la tigaie în sos de vin alb. Chiar şi locul unde a ales să „performeze” are o simbolistică aparte pentru ea: bucătăria de la L’ecrevisse Bistrot – „bistroul racului”, un micuţ şi cochet local franţuzesc din zona Foişorului de foc.
Specialistă la „procedura” plăcintă cu mere
Dar cum se vede bucătăria de la 1,91 metri? Doamna Bunaciu râde: „Se vede ca de la orice înălţime! Eu nu sunt mare bucătăreasă... Da’ îmi place să descopăr noutăţi şi să le experimentez pe aragaz”. Primele amintiri culinare le are de la Sibiu, oraşul copilăriei sale. Normal, prima încercare gastronomică a fost un dezastru. „La zece ani am încercat eu să fac nişte dovlecei la cuptor. Reţeta o nimerisem eu, dar în loc de o linguriţă de sare am pus o lingură sănătoasă... Am vrut să fie o surpriză pentru ai mei şi chiar a fost! S-au cam chinuit ei, da’ le-a făcut plăcere...”, o umflă râsul pe marea campioană, simbol al nataţiei româneşti.
Când era mică îi plăceau clătitele şi prăjiturile ardeleneşti cu bezea şi nucă. Azi, se laudă că e mare specialistă în plăcinta cu mere şi se dă în vânt după creveţii la grătar şi peşte: „Ce vreţi, mă trage apa! Pentru mine apa e un mod de viaţă. E locul unde mă relaxez, mă odihnesc. Am învăţat în apă şi acum îi învăţ pe alţii tot din apă”, expli