Nu a fost tavernă pe care să nu o întâlnesc în Grecia şi să nu servească o salată bună, atât de delicioasă încât m-a tentat de fi ecare dată să renunţ la oul fi ert pe care, adesea, îl trântesc printre frunzele de verdeaţă, când mă pun pe gătit acasă. Şi cum am găsit o sursă bună de legume „de la ţară”, am decis: vara asta, doar salată grecească!
● Am spălat toate legumele, le-am înşirat pe masă şi m-am apucat de treabă. Nu mă omor după salata verde, aşa că am ales una cât mai mică pe care am tăiat- o mărunt şi am trântit-o într- un bol.
● După salată curăţ întotdeauna roşiile. Mie îmi plac mult astea alea noastre care încă mai au gust şi pun vreo 2-3, pe puţin. Le-am tăiat mai mărunte, dar nu cubuleţe.
● Am curăţat şi doi castraveţi medii, cărora le-am luat coaja pe jumătate (în numele esteticii!) şi i-am tăiat relativ rondele.
● A urmat ardeiul gras (de preferabil, galben sau verde), tăiat fâşii de câţiva centrimetri.
● După, m-am apucat de ceapă. Grecii pun destul de multă în salata lor, aşa că am făcut acelaşi lucru. Eu prefer ceapa roşie, de mărime medie, desfăcută şi tăiată subţire. Îmi place când folosesc ceapă roşie să o frec puţin cu oţet balsamic şi sare înainte de a o pune în bolul de salată.
● Adaug apoi măslinele, întotdeauna Kalamata. Nu mă limitez la câteva, ci torn un pumn pentru că sunt un mare fan al lor.
● Acestea fiind trântite în bol, le asezonez cu ulei de măsline extravirgin şi oţet balsamic. Pun din ochi şi nu o cantitate anume. Le amestec şi presar puţină sare, nu foarte multă pentru că şi feta este sărată.
● Că am adus vorba de brânză, aceasta se pune la final. Vreo 200-250 de grame. Tăiaţi-o bucăţi şi puneţi-o deasupra. Presăraţi apoi nişte oregano. Asta-i tot! Sunt mulţi care mai storc şi puţină lămâie, dar eu nu sunt adepta ei în salata grecească. Adresă: www.anavacante.ro Facebook:https://www.face