Femeile pot să se bucure de orice destinaţie de vacanţă din lume, însă drepturile omului şi siguranţa femeilor nu au aceleaşi conotaţii în toate ţările de pe glob. Turistele nu sunt în siguranţă oriunde, iar cele care-şi doresc să viziteze o regiune în care infracţionalitatea a atins cote inimaginabile pentru un stat occidental trebuie să dea dovadă de o mare prudenţă şi de o bună cunoaştere a culturii locale. Arabia Saudită este foarte diferită de Marea Britanie, iar India are puţine caracteristici comune cu Germania.
Pentru a afla care sunt destinaţiile turistice populare în care femeile ar trebui să dea dovadă de precauţie, publicaţia Business Insider a realizat un top al ţărilor cu astfel de probleme, pe baza rapoartelor întocmite de către organizaţia Human Rights Watch, de către Departamentul de Stat al SUA şi pe baza rapoartelor privind criminalitatea, apărute în mass-media.
India
În India, la fiecare 20 de secunde are loc un viol, iar în 2011 au avut loc 24.200 de violuri înregistrate în catastifele autorităţilor. În plus, zeci de violuri se petrec în fiecare zi şi nu ajung niciodată să fie cercetate de către poliţişti, deoarece victimele sunt atât de înspăimântate, încât refuză să-şi acuze agresorii.
De la Taj Mahal şi până la croazierele pe mare, turismul din India aduce venituri de aproximativ 17,7 miliarde de dolari anual, însă violarea turistei din Elveţia şi mediatizarea cazului în care o turistă britanică a sărit de la balcon de teamă de a nu fi violată de câţiva localnici, au cauzat scăderea turismului cu 35 de procente începând din luna decembrie a anului 2012. Violurile îi costă pe indieni aproape 6 miliarde de dolari.
Brazilia
Ţara fotbalului, a sambei şi a femeilor frumoase pare a fi şi ţara femeilor nefericite. Rio de Janeiro este considerată cea mai populară destinaţie de vacanţă din emisfera sudică, însă femeil